Ziemas alus 2018 Jānis Rubļevskis (koko) / 17.11.2018. 21:58 / #Alus / 6 komentāri

Mezpils JD Porteris

Katra gada beigās ar nepacietību pārbaudu alus plauktus veikalā, lai ieraudzītu kaut ko jaunu ziemas alus klāstā. Es gribu tumšu, biezu un ar izteiktu smaržu un garšu. Pagaidām vēl nekāda lielā izvēle nav - vai nu slinko vai arī nav pieprasījuma - bet šo to dabūt tomēr var. Tad nu šoreiz par trim aliņiem, ko pēdējās divās dienās esmu nogaršojis.

Cēsu Premium Porter Orange & Chocolate nopirku, jo pamanīju. Cēsu Premium Porteris (parastais), kura vairs nav un Cēsu Brūža Porteris (man šķiet, ka tie abi ir viens un tas pats), lai arī ūdeņaini, tomēr ir dzerami, taču šis brīnums jau pēc pirmā malka prasījās pēc poda vai izlietnes, jo reāli tas alus nav dzerams. Nedz šokolādes, nedz arī apelsīna garšu es tā īsti patīkami neizjutu, taču tāda pretīga ķirbja pēcgarša bija gan. Nespēju novērtēt ar vairāk kā 1 no 10, jo alus garša cauri sita gan.

Valmiermuižas ziemas alu nopirku, jo pagājšgad ziemas tumšais bija mega labs. Šogad biju vīlies un pat ļoti. Varbūt ne tik slikts kā Cēsu alus brīnums, bet par to naudu nav vērts pirkt (vismaz man). Pirmkārt, man šķita par šķidru, otrkārt, garša bija pliekana un, treškārt, pēcgarša nebija diez ko izcila. 5 no 10 - var dzert, ja dabuj par velti nevis pa 2+ eiro puskilogramā.

Mežpils JD Porteris bija šodienas izvēle. Cena par pudeli kopā ar glāzi nebija tik traka, lai arī tikai 0.33 litri (es dabūju uz akciju pa 4.99 eiro). Un, tā kā Aldaris ar savu Mežpils brendu pēdējā laikā pārsteidz tikai patīkami, kā arī sapratu, ka šo limitēto alus sēriju dabūt bez glāzes nebūs iespējams, tad paņēmu.

12 mēnešus noturēts Jack Daniel's Tennessee viskija ozolkoka mucās

Alc. tilp 10.5%... 50. pudele no pirmās mucas... Garša tiešām nedaudz atgādina viskiju. Viena pudelīte ir baudāma vairākas stundas. Biezs kā maize un stiprs kā Briedis (tas, kas Mairis). Baudu (arī rakstīšanas brīdī) ar patiesu baudu. Šķiet, ka tik piesātinātu alu neesmu dzēris vispār (varbūt vienīgi vasarā, kad nejauši dabūju kaut kādu ārzemju alu, kura nosaukums bija saistīts ar kaut kādu melno mūku vai ko tamlīdzīgu). Izdzert vakarā vienu - normāli, divus - būtu svētki, trīs - nu tas jau laikam būtu rauts, jo es baudu kā labu viskiju un tā 0.33l pietiek.

Starp citu, ja nepatīk viskijs, tad šis alus arī varētu nepatikt, taču es esmu sajūsmā (nepārspīlētā, bet sajūsmā). Tad nu šis zieminieks saņem no manis 9 no 10, jo esmu pārliecināts, ka Aldara Alus Darbnīca mani spēs vēl pārsteigt ar saviem kraft brīnumiem.


Komentāri:

Artbag @ 02.02.2021. 22:04

Šis varētu būt ļoti garšīgs !

naudaris @ 29.05.2020. 10:38

Kas notiek latvijas alus pasaulē labi pārskatāms aplikācijā Untapped

Jurģis @ 20.05.2020. 17:29

O jā šī ir laba štelle

Garšo @ 27.01.2020. 11:54

Šo porteri atzinu kā labāko kāds pēc padomijas laikiem uzražots!

Juris @ 27.01.2020. 09:58

Šis te tīri neko gāja pie sirds, tik jāpaņem labi riekstiņi.

m! @ 17.11.2018. 22:02

Veikala uz Valmiermuizas bija raxtits Ziemas Bock. Ziemas alus bija garsigs, so neesmu provejis


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.